Velikokrat se zgodi, da je potrditveni e-mail v nezaželeni pošti, zato prosimo, da to preverite. V kolikor ga ne najdete, je možnost tudi, da ste vpisali napačen e-mail (se tudi lahko zgodi). Vedno pa nas lahko kontaktirate preko e-maila info@super-popust.si ali telefonske številke.

V potrditvenem e-mailu imate vse podatke, v kolikor ste se odločili za plačilo po predračunu. Za sklic uporabite samo številko naročila. Rok dobave se šteje od dneva plačila predračuna.
Ne, naročeno vam lahko pošljemo, ko prejmemo nakazilo na naš TRR. Nakazila preverimo večkrat dnevno, običajno so nakazila na našem računu že v nekaj urah, če plačate preko e-banke ali na bančnem okencu. V primeru nakazila preko pošte pa lahko nakazilo prispe na naš TRR šele naslednji dan.
Nakup je varen, saj sta pri nas vaše zadovoljstvo in varnost podatkov na prvem mestu. Za varnost podatkov smo poskrbeli z najsodobnejšimi ukrepi varovanja vaših podatkov. Vse podatke, ki jih vpišete za potrebe izvedbe nakupa ali pri registraciji, skrbno hranimo in jih ne posredujemo neavtoriziranim osebam in tretjim osebam. Vaši podatki, ki se prenašajo po spletu potujejo po varni povezavi in so kodirani tako, da ni možnosti, da bi jih razbrala tretja oseba.

V primeru, da še niste opravili plačila ali v primeru, da neplačano naročilo še ni bilo odposlano vam akcijsko ceno lahko upoštevamo. Prosim pišite nam na e-mail info@super-popust.si.

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu oz. od oddaje naročila v primeru plačila po povzetju oz. plačila s plačilnimi karticami.

V primeru, da izberete način plačila po povzetju (ob dostavi) in izdelek še ni bil odposlan, lahko naročilo brez težav prekličete, tako da nas v čim krajšem možnem času obvestite preko elektronske pošte ali telefona . V primeru, da je plačana pošiljka že odposlana in jo kasneje zavrnete, nastanejo stroški dostave, ki pa so vaša terjatev. To pomeni, da plačate strošek poštnine. V tem primeru se vam izstavi dobropis z odbitkom zneska dostave.

Če imate težave pri naročanju nam to prosim sporočite na e-mail info@super-popust.si ali nas kontaktirajte na telefon, da čim hitreje rešimo težavo in uredimo naročilo.

Za naročila po telefonu smo dosegljivi na 070 104 487

Pri zaključku naročila vnesite vse podatke za podjetje za katero želite originalni račun (ime podjetja ter davčno številko) in prejmete original račun z podatki vašega podjetja.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, imate pravico, da nam v 14-ih dneh od prevzema blaga sporočite na e-mail info@super-popust.si ali po telefonu, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki vas bremeni, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je nam je potrebno vrniti najkasneje v roku 7 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Izdelek/i mora/jo biti nerabljen/i, nepoškodovan/i, z originalno embalažo in v nespremenjeni količini. Izdelki iz tekstila ne smejo biti nošeni, prani ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si pridržujemo pravico, da vračilo zavrnemo. Po vračilu blaga vam bomo najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o vračilu izdelkov na TRR nakazal vračilo kupnine. Lahko se odločite tudi za zamenjavo in izberete drug izdelek, a nas morate o tem predhodno obvestiti. Naslov za vračilo: ETC 1, trgovina, d.o.o., Dunajska cesta 103, 1000 Ljubljana

Prosimo vas, da nam pošljete e-mail na info@super-popust.si, s čim več podatki o poškodovanem delu, da vam čimprej pošljemo novega in uredimo problem z dostavno službo. Nujno je potrebno poslati tudi sliko.