Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ShopZone.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) ter priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. ShopZone.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje ShopZone Shopping Ltd., 27 Old Gloucester Street, London, United Kingdom, WC1N 3AX, Združeno kraljestvo, ponudnik storitev e-poslovanja in je odgovoren za vso vsebino, oglaševanje in cene na spletni strani (v nadaljevanju ponudnik).Naročila z dostavo v države članice EU obdeluje podjetje XYZ 2020 d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju obdelovalec naročil).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine ShopZone.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine Kuponlandia ažurira in spreminja pogosto in hitro. Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

V trgovini Kuponlandia ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • z gotovino ob prevzemu,
 • preko nakazila na TRR,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa),
 • PayPal.

Obdelovalec naročil izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Cene

Cena velja za vse člane Kuponlandia. Član kluba Kuponlandia uporabnik postane z registracijo v spletno trgovino Kuponlandia. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko obdelovalec naročil potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Račun

Za naročila na naslove v Republiki Sloveniji odpošilja in izdaja račune podjetje XYZ 2020 d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana, ki NI davčni zavezanec s številko 11181389. Omenjeno podjetje je registrirano z matično številko 8914451000. Za komunikacijo s podjetjem lahko uporabite splošni mail info@shopzone.si ali direktno telefonsko številko 070 104 487.XYZ 2020 d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana
zahtevajracun-211x300

Postopek nakupa

 • Naročilo je potrjeno.
 • Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda in ga posreduje obdelovalcu naročil, ki preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Obdelovalec naročil si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob zaključenem nakupu, obdelovalec naročil obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku. Pogodba o nakupu naročenih artiklov je na tej stopnji sklenjena.
 • Blago odposlano.
 • Obdelovalec naročil v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Obdelovalec naročil v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kako postopa v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na prvem kosu blaga (paketom) ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe, v tem primeru mora obvestiti podjetje ETC 1, trgovina, d.o.o., Dunajska cesta 103, 1000 Ljubljana (po klasični pošti kot priporočeno pismo ali na splošni e-naslov info@kuponlandia.com). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec (obrazec). Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe:

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži.

Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

V primeru, da je vrnjeno blago poškodovano in v spremenjeni količini (ni originalno zapakirano) vračilo ni mogoče.

Dostava

Obdelovalec naročil mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Dostavna služba DPD ali Pošta Slovenije. Predvideni rok dostave znaša 1 do 3 dni, včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 7 delovnih dneh, to sporočite na telefonsko številko 070 104 487 ali na splošni email naslov info@super-popust.si.

Artikli, naročeni v spletni trgovini SuperPopust, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Če so artikli na zalogi v našem skladišču boste paket predvidoma prejeli najkasneje v 1-5 delovnih dni od datuma prejema naročila. Če je izbrani izdelek iz posebne akcijske ponudbe, se zaradi specifične politike nabave takšnih izdelkov, lahko dobavni rok podaljša do 30 delovnih dni. V tem primeru se vam izplača počakati, saj so cene ekstremno nizke.

V času epidemije Korona virusa se naši dostavni roki lahko podaljšajo, zato se vam že v naprej opravičujemo. V času praznikov in med vikendi se rok dostave za čas dela prostih dni podaljša.

Ker želimo, da vaše izdelke prejmete v najkrajšem možnem času se lahko zgodi, da vam bomo naročene izdelke poslali z več kot eno dostavo. Če prejmete en paket pred preostalimi ne skrbite, saj bodo tudi ostali paketi kmalu prišli. Dostava v več paketih za vas ne predstavlja dodatnih stroškov.

V primeru plačila po povzetju in večkratne dostave boste ob vsaki dostavi plačali le tisti znesek paketa (izdelka), ki ga prejmete.

Naši partnerji pakete dostavljajo na naslov v Sloveniji, vnešen ob oddaji naročila. V svoj račun lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.

Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov, npr. v službo. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljavec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, študentski ali dijaški dom itd.), vam bo dostavljavec poslal sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ravnanje. Običajno je to obisk najbližjega prevzemnega mesta. Lahko jih pa tudi pokličete, da vam pošiljko ponovno brezplačno dostavijo.

Pravica do zasebnosti

Obdelovalec naročil se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

Z uporabnikom sme obdelovalec naročil stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo obdelovalec naročil kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ETC 1, trgovina, d.o.o., Dunajska cesta 103, 1000 Ljubljana, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za reševanje sporov imate povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pritožbe in spori

Obdelovalec naročil spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Obdelovalec naročil je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na obdelovalca naročil telefonsko ali preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte info@super-popust.si ali pisno na naslov podjetja. Obdelovalec naročil bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Obdelovalec naročil se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se obdelovalec naročil prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetno nakupovanje!
Meni
0 kos Košarica

Košarica

Zapri

Sign in

Zapri

Scroll To Top